דיני משפחה זהו תחום משפטי אשר עוסק בתחום של זוגיות ובתחום של משפחה ומתחלק לתתי נושאים רבים אשר הם: נישואים, גירושים, תשלום דמי מזונות, ידועים בציבור, משמורת מלאה או משמורת חלקית על הילדים, הסדרי ראיה, בדיקת אבהות, הסכם גירושים, חתימה על הסכם ממון לפני הנישואים או בזמן הנישואים, ירושה וצוואה, חלוקת רכוש ועוד נושאים רבים אשר את כולם מעלים בפני בורר מחוץ לכותלי בית המשפט, אל מול שופט של בית המשפט לענייני משפחה או אל מול דיין של בית הדין הרבני.
דיני משפחה הוא כמו כל תחום משפטי אחר בו עוסקים במלאכה עורכי דין, בוררים, שופטים, דיינים, קלדניות משפטיות, מזכירות משפטיות ועוד אשר כל אלו ועוד מקצועות אחרים מתמחים בתחום של דיני משפחה בלבד ויש את אלו אשר מתמחים במספר תחומים משפטיים במקביל.
שניים מן הנושאים הרבים בתחום של דיני משפחה הינם משמורת על הילדים וכן קביעה ותשלום דמי מזונות. משמורת יכולה להיות משמורת מלאה אשר זה אומר בעצם כי רק הורה אחד הינו ההורה המטפל וכן משמורת חלקית אשר בעצם אומרת כי נטל הגידול מתחלק שווה בשווה בין שני ההורים.
בישראל יותר שכיח מצב של משמורת חלקית, אך אין זה כך בשאר מדינות בעולם ובמיוחד בארצות הברית. כל עוד הילדים קטנים האם מקבלת משמורת עליהם אלא אם הוכח כי היא אינה כשירה לשמש אם אחראית.
ככל שהילדים גדלים נותנים יותר חשיבות להעדפות שלהם ומעל גיל שתיים עשרה ילד יכול להשפיע על השופט היכן הוא רוצה לחיות לאחר שיחות מעמיקות עם שופט ועם פסיכולוגית ילדים אשר עוסקת באותו תיק משפטי. הנושא השני הינו תשלום דמי מזונות זהו תשלום אשר מועבר מהאב אל האם בכל חודש.
דמי מזונות הינם קבועים מראש בהסכם חתום על ידי שני הצדדים וכל איחור או אי תשלום יכול להוביל אל משפט ועונש. דמי מזונות הינם הכרחיים משום שהכסף מושקע בכל מה שהילדים צריכים- דיור, מזון, ביגוד והנעלה, חינוך, פעילויות העשרה, צרכים רפואיים, בייביסיטר ועוד צרכים נוספים.
אלי גולדמן